Hundraåriga Felimina jobbar elva timmar per dag

Publicerad 2015-10-21

Felimina Rotundo arbetar elva timmar per dag, sex dagar i veckan.

Hon är 100 år gammal.

– Det är för många äldre som går i pension för tidigt, säger hon till den lokala tv-stationen Wgrz.

I augusti fyllde Felimina Rotundo 100 år.

Men hon har inga planer på att gå i pension.

Den lokala tv-stationen Wgrz har intervjuat damen från Buffalo, New York, på tvätteriet som hon arbetar på. Sex dagar i veckan, elva timmar varje gång.

Fick första jobbet 1930

Grunden till hennes arbetsmoral, berättar hon, kommer från uppväxten under den stora depressionen på 1930-talet.

– Det var riktigt dåliga tider och som 15-åring behövde jag arbeta. Det gör någonting med en. Det får en att växa upp fort, säger hon till Wgrz.

En pensionsålder som ligger kring 65 år är alldeles för tidigt, menar hon. Däremot tycker Felimina Rotundo att man kan börja fundera på pensionen när man närmar sig 75-strecket, förutsatt att hälsan tillåter.

”För många äldre går i pension för tidigt”

Hon tycker att fler äldre bör fortsätta jobba.

– Gamla människor: gå ut och gör något! Ut och jobba med er. Det är för många äldre som går i pension för tidigt. Jag tror inte på att man ska sitta hemma. Det är slöseri med tid, säger hon till Wgrz.

För Rotundo är det en ynnest att vakna på morgonen och ha möjlighet att gå till jobbet. För när man kommit upp i den aktningsvärda åldern av 100 år är det ingen självklarhet.

– Än så länge är jag här. Man vet aldrig hur länge det fortsätter så men jag tänker fortsätta arbeta tills jag inte kan gå längre. Jag tar en dag i taget, säger hon.

Följ ämnen i artikeln