SAS-plan strandat – blev rammat av bagagebil

Uppdaterad 2016-09-20 | Publicerad 2016-09-19

Ett SAS-plan som skulle lyfta från Malaga 20.10 har blivit strandat. Vagnar till en bagagebil har kört in i motorn och kilat fast sig under planet.

– Det small till som fan, säger Lars Strömsund, en av passagerarna.

De runt 200 passagerarna hade gått ombord och satt sig till rätta.

Då såg de som satt på planets högersida hur vagnar till bagagebilen körde rakt in i planet – och kilade fast sig under motorn.

Började vifta med armarna

– Det kom någon stor bil som körde rakt in i motorn. Det small till som fan, alla tänkte vad var det där, säger Lars Strömsund, 42, som varit i Malaga på en långweekend med några kompisar.

– Jag trodde först att det var en sådan stegbil som körde in i vingen.

Han som körde bagagevagnen började vifta med armarna, som att det inte var hans fel, berättar Lars.

Samtidigt blev många av passagerarna chockade.

SAS-planet skulle lyfta från Malaga i Spanien till Arlanda 20.10. Först skrev flygbolaget på sin webbplats att planet skulle vara redo igen 22.00.

”Har ingen lust med det”

Men Aftonbladet har även pratat med resenären Mikael Sudling och han säger att ingen vill åka med planet.

– Jag har ingen lust med det i alla fall, säger han.

Både han och andra resenärer säger att informationen de fått har varit knapphändig. Alla passagerare har fått gå av planet och flera är arga.

– Först ville de att alla skulle gå av. Nu försöker de fixa hotell, men jag gissar att det blir svårt, säger Lars Strömsund.

Senare uppger SAS att passagerarna kommer att bli kvar över natten.

”Planet är skadat”

Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS, förklarar att en bagagebil, som inte har med planet att göra, kommit körande och tappat sina bakersta vagnar. Vagnarna har i sin tur fortsatt rakt fram och in i planet.

– Det var en olycklig omständighet att det träffade just vårt. Planet är skadat. Vi flyger bara säkra plan så passagerarna kommer att bokas om till andra plan under morgondagen. De får middag och hotell, säger Karin Nyman.

Följ ämnen i artikeln