Tesla får inte ut registreringsskyltarna

Publicerad 2023-11-28

Solna tingsrätt avslår tills vidare Teslas begäran om att få ut 28 registreringsskyltar från Postnord, som vägrar lämna ut dem.

Däremot utfärdar Solna tingsrätt stämning mot Postnord i ett tvistemål.

Nu har Postnord tre dagar på sig att uttala sig om Teslas begäran om att få ut skyltarna.

Solna tingsrätt konstaterar i sitt beslut på tisdagen att ”det finns förutsättningar för att utfärda stämning mot Postnord, som därmed ska inkomma med fullständigt svaromål inom två veckor”.

Det innebär att tingsrätten beslutat ta upp Teslas begäran, om att Postnord ska ge Tesla alla existerande och även alla framtida paket med registreringsskyltar.

Postnord vägrar för närvarande att lämna ut 28 registreringsskyltar till Tesla som en följd av att brevbärarnas fackförbund, Seko, initierat sympatiåtgärder till stöd för IF Metalls strejk mot Tesla.

Teslas begäran om att Postnord i väntan på det slutliga domslutet tillfälligt – interimistiskt – ska lämna ut de 28 registreringsskyltarna säger tingsrätten nej till.

Tesla krävde i sin stämningsansökan på måndagen att få ut registreringsskyltarna omgående:

– För varje dag som Postnord har registreringsskyltarna riskerar det att skada Tesla, hette det i stämningsansökan.

Men tingsrätten anser att skadeverkningarna för företaget inte är så stora att ett omedelbart beslut behövs. I stället får Postnord tre dagar på sig att svara på varför de anser att de 28 registreringsskyltarna inte ska lämnas ut interimistiskt.

Därefter kommer tingsrätten att fatta beslut om skyltarna tillfälligt ska lämnas ut eller inte, i väntan på det slutliga avgörandet.

Elon Musk.

Följ ämnen i artikeln