Andersson: Saknar förtroende för El-Haj

Publicerad 2024-02-10

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson säger att hon personligen har tappat förtroendet för riksdagsledamoten Jamal El-Haj.

– Det handlar om att han har skadat partiet, säger hon i Nyhetsmorgon.

Socialdemokraterna har uppmanat Jamal-El Haj att lämna riksdagen. I fredags berättade partiets distrikt i Skåne att man inte längre har förtroende för riskdagsledamoten.

Nu säger även partiledare Magdalena Andersson att hon är besviken i Nyhetsmorgon. Tidigare har hon försvarat honom i flera intervjuer och debatter.

– Min ledarskapsfilosofi är ganska enkel. Vi är alla människor. Människor kan göra misstag. Vi fattar ibland dåliga beslut. Men om det sker vid upprepade tillfällen kommer man till en punkt där förtroendet är brutet, säger hon i partiledarsamtalet.

Jamal El-Haj

”Förtroende ges och tas”

Anledningen till att partiet uppmanar honom att lämna, enligt Niklas Karlsson, ordförande för S i Skåne. Det hela började med att El-Haj deltog på en palestinakonferens förra året trots att hans parti avrått honom från att göra det. Anledningen var att arrangörerna knutits till terrorgruppen Hamas.

– Förtroende ges och tas från partidistriktet. Men mitt ledarskapsfilosofi är enkel. Alla kan fatta dåliga beslut, men inte vid upprepade tillfällen, säger hon till TT.

Och så sent som igår berättade Expressens ledarsida att Jamal El-Haj sökt upp Migrationsverket för att yttra sig om ett asylärende som gällde en konservativ imam.