Torvald, 69, har en speciell tv-kompis

Av: Miriam Bratt

Publicerad:
Uppdaterad:

Pensionären Torvald Wictorsson, 69, kan stoltsera med en tv-kompis som är få förunnade – en rävunge. Det var i somras som Torvalds nya vän började komma på besök, vilket SVT var först att rapportera om.

1 av 5

Längtar du efter ett mysigt husdjur att titta på tv tillsammans med? Då har du anledning att vara avundsjuk på pensionären Torvald Wictorsson, 69. Sedan i somras får han nämligen besök av en rävunge i sin stuga.

– Den dök upp i princip varje kväll. Man kunde nästan ställa klockan, säger Torvald.

”Stod bara där”

Räven är intresserad av allt möjligt, både mat och sällskap – men också att titta på tv.

– Det var märkligt. Jag satt själv och tittade på tv och hade altandörren öppen. Helt plötsligt så stod den där bara i dörröppningen. Så kom den in och tittade upp mot tv:n, säger Torvald och fortsätter:

– Men sen så gick den, han behövde tydligen tofflor därför han hämtade först min ena toffel och kom tillbaka och hämtade den andra. Men jag fick tillbaka dem.

Döpt den till Rufus

Det började i somras då räven började besöka Torvalds stuga i Granholmssundet, utanför Ånäset. Torvald har till och med passat på att döpa sin nyfunna vän till Rufus.

– Rävis sa vi också, lilla rävis, säger Torvald och skrattar.

Rufus verkar ha blivit en riktig människovän och kommer på besök både när Torvald är själv hemma och när han har besök.

– En del gånger har det varit stuggrannar, och framför allt deras barn, som tyckt det varit kul att få spana in räven. Men ibland är det hundar med också och då går det naturligtvis inte.

Publicerad: