Två skadade i knivbråk – en gripen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i Göteborg. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Två personer har knivskurits i samband med ett bråk i Nordstan i Göteborg. Arkivbild.

Två personer tros ha knivskurit varandra i samband med ett bråk i Nordstan i centrala Göteborg. Den ena av dem är allvarligt skadad.

Polisen larmades strax före midnatt på fredagskvällen om bråket, vid tillfället var det mycket stökigt i området.

– När vi kommer fram till platsen så påträffas en person allvarligt knivskuren och vi påträffar ytterligare en person knivskuren på en helt annan plats som vi kan koppla till den här händelsen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Den andra personen, som bedömdes ha mindre allvarliga skador, greps på en spårvagn en bit bort misstänkt för inblandning i händelsen.

– Han hade en knivskada i ena armen. Det verkar som att de här två har varit i luven på varandra, och knivhuggit varandra, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Båda personerna beskrivs som yngre män. Händelsen har fångats av en övervakningskamera.

– Så tillsammans med vittnesuppgifter hade vi ett bra utgångsläge för gripandet.

Under natten spärrade polisen av en stor del av Nordstan som de ansåg vara brottsplatsen. Nordstans ordningsvakter valde sedan att stänga av resten av torget. Avspärrningarna hade under lördagsmorgonen hävts.

En förundersökning om försök till mord har inletts och fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

– Vad gäller skadeläget på den som först fördes till sjukhus får vi avvakta med att kommentera tillståndet på honom. Han är fortfarande oidentifierad, säger Thomas Fuxborg.

Publicerad: