Ebba, 49, hittade 17 år gammal flaskpost

Publicerad:

NYHETER

För 17 år sedan skickade den då sjuårige Johan i väg en flaskpost i norra Vättern. Nu har den hittats – av 49-åriga Ebba Eriksson.

– Jag blev jävligt snopen kan jag säga. Det är coolt, säger Johan.

I veckan hade Motalabon Ebba Eriksson, 49, lagt till med båten vid en ö i Vättern. Den är inte jättestor, men saknar naturliga stigar.

– Vi tänkte att vi skulle gå runt ön så nära strandkanten som möjligt. När vi gick där såg jag en flaska med papper i och jag tänkte att jag skulle kolla vad det var, säger Ebba.

1 av 3 | Foto: Privat
Johan, då 7 år, skickade en teckning.

Svårt att tyda brevet

Flaskposten låg en bit upp på land och saknade kork. Pappret som låg i var märkbart gammalt och gick nästan sönder när Ebba försökte ut det. Vissa delar av brevet gick inte att tyda men ett för- och efternamn fanns kvar och en önskan om att få svar.

– Det stod ”Johan, sju år”. Jag förstod att den här killen inte är sju år i dag och att flaskan har legat där länge. Men adressen gick inte att läsa, säger Ebba.

I stället tog hon till en mer modern metod – Facebook. Inlägget med efterlysningen delades friskt och bara några timmar senare nådde det den nu 24-årige Johan.

– Mamma skickade en bild och ringde mig och berättade vad som hade hänt. Jag blev jävligt snopen, säger han.

Skickades för 17 år sedan

Johan började fundera på var han kan ha skickat flaskposten från. Enligt hans mamma har den troligtvis kastats i norra Vättern från Aspön för 17 år sedan.

– Det kanske är dumt att slänga plast i sjön men det är skönt att den har spolats upp och att det blev en rolig grej. Det är coolt, säger Johan.

Även Ebba är glad över att hon fick tag i sin brevskrivare.

– Det var jättekul att få återkoppling eftersom det var så gammalt. Det blev lyckat, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE