17-åring erkände dödsskjutning

Publicerad 2014-11-14

Den 17-åring som häktats för mord och mordförsök på två unga män i Norrahammar utanför Jönköping i oktober har erkänt.

– När han tillfrågades om sin inställning erkände 17-åringen mord och mordförsök, säger assistentåklagare Eleonora Dufva, till SVT Jönköpingsnytt.

Det var strax efter klockan ett en natt i slutet på oktober som polisen larmades till ett bostadsområde i Norrahammar utanför Jönköping.

Två skottskadade unga män, en 16-åring och en 17-åring, hittades på platsen. 17-åringen var så pass allvarligt skadad att han avled på platsen. Den andre pojken kördes till sjukhuset i Linköping.

Greps i taxi

Samma natt kunde polisen gripa två jämngamla pojkar i en taxi på väg söderut. Polisen bevakade taxins GPS och en omfattande polisjakt följde bilen genom Kronobergs län ner mot Skåne.

När polisen stoppade bilen greps de två pojkarna, 16 och 17 år gamla. De anhölls senare misstänkta för mord och mordförsök. Även taxichauffören togs med till förhör men släpptes senare.

Nu har en av pojkarna, 17-åringen, erkänt mordet.

Omhäktades i dag

Den andre misstänkte, en 16-åring, förnekar däremot all inblandning. Båda omhäktades i dag vid Jönköpings tingsrätt, rapporterar TT.

16-åringen misstänks, enligt flera medier, i sin tur för mordförsök på tre män i Malmö i oktober. Varken polis eller åklagare vill uttala sig om det finns något samband mellan de två händelserna.

Enligt assistentåklagare Eleonora Dufva erkände 17-åringen i samband med den första häktningsförhandlingen.

Åtal mot tonåringarna ska vara väckt senast den 28 november.