En vecka efter rekordvinsten

Uppdaterad 2016-10-12 | Publicerad 2008-07-25

”Vet inte när jag ska fatta”

Den 19 juli blev Maybritt Hedin historisk i Trissvärlden. Då skrapade hon, som första person, fram högsta vinsten på Triss Månadsklöver. 50 000 kronor i månaden i 25 år.

– Jag undrar om det är en dröm.

En vecka efter rekordvinsten har Maybritt Hedin, 68, från Harmånger ännu inte fattat att det verkligen är sant. Att hon blev den första att ta hem högsta vinsten på Triss Månadsklöver.

– Jag har verkligen inte smält detta än. Det går nog inte. Jag börjar undra om det är en dröm.

Den 19 juli gjorde Maybritt Hedin precis det som många andra drömmer om. Strax innan halv tolv på lördagen blev hon den första att ta hem högsta vinsten på Triss Månadsklöver. En historisk vinst!

– Allt var fantastiskt, alla höll tummarna: fotografen, limousinechauffören. När vi ska fatta detta, det vet jag inte, säger en glad Maybritt Hedin och skrattar hjärtligt.

Hade du någonsin vågat drömma om detta?

– Verkligen inte. Vi har hela tiden sagt att vi är nöjda med 10 000 i månaden i tio år. Det går inte att tänka att det ska bli mer. En del blir ju besvikna för att det ”bara” blir 10 000.

Maybritt valde att skrapa antal år först.

– När jag såg att det blev 25 år tänkte jag: Äsch, det hade varit bättre om det hade blivit en högre summa. Nu var jag helt inställd på att det skulle bli 10 000 kronor.

Men oj så fel hon hade. När det var dags för andra skrapet kände Maybritt Hedin över alla lotter och utbrister:

– Den här känns varm!

På det sista skrapet avgörs det. 50 000 kronor tornar upp sig bakom det gula skrapfältet. Och hela studion brister ut i ett glädjevrål.

– Det blev hur lyckat som helst, skrattar Maybritt Hedin.

Bakom kulisserna fanns maken Arne och Maybritts två barn. Glädjen hade ingen ände.

Hemma igen

Nu är makarna Hedin hemma i villan i Harmånger och livet har gått tillbaka till det vanliga. Maybritt Hedin befinner sig i trädgården och rensar ogräs bland hallonbuskarna.

För vinsten ska Maybritt Hedin först och främst bjuda barn och barnbarn på stor fest. Sedan ska de även leja en snickare till att göra färdigt stugan i Järvsö.

– Vi har gjort det själva fram till nu för att inte kostnaden skulle skena iväg. Nu behöver vi inte tänka på det. Dessutom går det nog mycket snabbare.

Vann i bastun

Maybritt Hedin skrapade lotten den 2 maj. Hon prenumererar på Triss och hade fått ett erbjudande om att köpa fem lotter men betala för fyra. På den femte fanns tre klöversymboler.

– Jag bara stirrade på lotten och tittade flera gånger. Sedan blev det jubel i bastun!

Detta är bara början på ett nytt liv för makarna Hedin. Vad de ska göra för resten av pengarna har de inte bestämt.

– Det blir lite av varje. Vi behöver ju inte göra allt första månaden, konstaterar Maybritt Hedin.

Följ ämnen i artikeln