Brand i Karlstad

Publicerad 2013-08-29

Centralsjukhuset i Karlstad eldhärjades under torsdagsmorgonen.

Branden startade i en ny avdelning som byggs på området.

– Det är ett isoleringsmaterial som fattat eld, säger Lars Wendel vid räddningstjänsten.

Larmet kom vid 08.30-tiden på torsdagsmorgonen då svart rök steg som en pelare i luften.

– Det brinner för fullt någonstans på Lasarettsgatan, men exakt vad som brinner vet jag inte ännu, sa Tommy Sjöberg, pressinformatör på Värmlandspolisen då.

Isolering fattade eld

Vid niotiden meddelade räddningstjänsten att branden startade i ny operationsavdelning som man håller på att bygga på Centralsjukhuset i Karlstad.

– Det är ett isoleringsmaterial som används i byggnationen som brinner. Det har varit kraftig rökutveckling men den har avtagit nu, säger Lars Wendel, informationschef vid räddningstjänsten i Karlstadsregionen.

Syns över hela stan

Aftonbladets fotograf på plats berättar att tillbyggnaden skadats av branden som kunde ses långt ifrån sjukhuset.

– Hela ena sidan av bygget är helt svart. Jag var på andra sidan stan när jag såg det här, röken syntes över hela Karlstad, säger Fredrik Karlsson.

Polis och räddningstjänst är på plats och gatorna runt området har spärrats av.

– Nu har man säkrat gastuber i byggnaden och räddningstjänsten håller på och inspekterar skadorna tillsammans med de ansvariga för bygget, säger Tommy Sjöberg vid polisen.

Enligt honom finns det inga rapporter om personskador.

Branden släckt

Klockan halv tio var branden helt släckt.

– Läget är helt under kontroll och röken är borta. Det kan ligga och pyra i något dolt utrymme men det är ingen rökutveckling nu, säger Lars Wendel.

Nu går räddningstjänsten runt tillsammans med landstinget och byggherren Skanska och gör en riskbedömning för att se om branden har påverkat något i närheten, berättar Lars Wendel.

– Enligt uppgift pågår verksamheten i sjukhuset som vanligt. Vi har räknat in all personal och ingen har kommit till skada.