I Aftonbladets ”Brottscentralen” spelar tittarna en avgörande roll

Uppdaterad 2013-09-02 | Publicerad 2013-08-31

”Brottscentralen” är Aftonbladets nya direktsända kriminalprogram.

Som fokuserar både på de stora och små brotten.

- Det händer väldigt mycket runt om i Sverige som berör vanligt folk, säger redaktören Christina Larsson.

Innehållet i ”Brottscentralen” är rykande färskt och bygger på brott som rapporterats de senaste 24 timmarna. Programmet leds av Lennart Ekdal och Thabo Motsieloa, och görs tillsammans med experten Linda Hjertén och flera av ­Aftonbladets reportrar.

- Vi kommer också att ha direktkontakt med några av polisens länskommunikationscentraler ute i landet. De kommer att ge oss uppdateringar om det sen­aste som hänt, säger Christina Larsson, redaktör för ”Brottscentralen”.

”Finns inte i dag”

Men det stannar inte där. Även tittarna kommer att spela en betydande roll.

- De kommer att vara delaktiga genom sociala medier och Aftonbladets Tipsa-app. Vi ­hoppas på ett interaktivt program där tittarna både finns med och aktivt ger både oss och polisen tips om saker som händer, ­säger Christina Larsson.

Idén med programmet är att tillgodose svenskarnas stora intresse för brottshistorier.

- ”Brottscentralen” är ett program som inte finns i dag och vi vet att ­intresset för kriminaljournalistik är stort. Det händer väldigt mycket saker runt om i Sverige, brott som berör vanligt folk. Som inbrott, ­stölder och misshandelsfall - brott som får stora konsekvenser för dem som drabbas, säger Christina Larsson.

Länk till polisen

Hon hoppas att programmet ska bli en länk mellan allmänheten och polisen.

- Vi vill att folk ska förstå hur viktigt det är att människor tipsar och berättar om vad de ser för att polisen ska kunna lösa brott. I grunden är det här ett good citizen-projekt, säger Christina.

”Brottscentralen” sänds på Aftonbladets webb måndag till torsdag med start 19.00. Premiär den 3 september.