Elektronikbutik skojar om strykjärnsskandal

Uppdaterad 2013-09-03 | Publicerad 2013-09-02

Marknadsför sladdlösa strykjärn i inlägg på Facebook

Elektronikbutiken i Mjölby slår mynt av strykjärnsskandalen på internatskolan Lundsberg.

På Facebook skriver de att "Nollningen blir så mycket enklare" med deras trådlösa strykjärn.

– Jag tycker att det är respektlöst, säger Andreas, 21.

I fredagskväll när 21-årige Andreas från Stockholm surfade runt på nätet stötte han på något "olustigt".

På Facebook hade en kompis delat ett inlägg från Ljudbutiken Elon & Euronics i Mjölby. I en statusuppdatering försöker butiken slå mynt av strykjärnsskandalen vid internatskolan Lundsberg – där flera elever misstänks för grov misshandel efter att ha brännskadat två elever med ett strykjärn.

”Nollningen blir enklare”

Under den skojfriska bilden har butiken skrivit: "Vi vill informera alla ungdomar att det numera finns trådlösa strykjärn på Ljudbutiken Elon i Mjölby :) Nollningen blir så mycket enklare utan trasslande sladdar!".

Andreas reagerade direkt.

– Jag tycker att det är olustigt att man använder det här händelsen i pr-sammanhang. Det finns ju folk som känner sig djupt kränkta av det som har hänt och jag tycker att det är opportunistiskt av butiken att använda det på det här sättet, säger Andreas och fortsätter:

– Jag känner folk som har gått på Lundsberg och jag tror inte att någon av dem skulle tycka det vore roligt att se det här efter det som hänt. Jag tycker att det är respektlöst.

”Inte så allvarligt”

Butikens ägare, Per-Anders Svensson, tycker inte att skämtet är för grovt, trots att två Lundsbergelever fått läkarvård för sina brännskador.

– Det är så klart sorgligt för alla inblandade och jag tar givetvis avstånd från det som hänt. Men jag tycker inte att det är så allvarligt att man inte kan skoja lite om det, säger Per-Anders Svensson, och tillägger att det var hans personal och inte han själv som lade ut inlägget på Facebook.

Kan du förstå att folk blir upprörda?

– Det kan jag väl till viss del. Men vi har fått massor av positiva svar och väldigt få negativa, så jag vet inte om det var så farligt.

Har ni sålt några fler sladdlösa strykjärn?

– Det har jag ingen aning om, säger Per-Anders Svensson.