Över tvåhundra skadade i tågkrock

Uppdaterad 2015-07-20 | Publicerad 2015-07-17

Över 300 personer rapporteras ha skadats när två tåg krockade i sydafrikanska Johannesburg på fredagskvällen.

Olyckan ska ha inträffat på Booysen-stationen i staden. Enligt Eyewitness News ska ett av tågen ha stått still när det andra tåget körde in i det.

Flera lokala medier rapporterar om sjukvårdspersonal som hjälper skadade på stationen. Andra har förts med ambulans till sjukhus.

Man tror också att det fortfarande finns flera personer som är kvar i tågen.

Tidigare på fredagskvällen, svensk tid, sa räddningspersonal på plats till Eyewitness News att skadorna på de kring 150 passagerarna som skadats varierar från lätta till allvarliga. 85 personer ska ha förts till sjukhus.

Vid 21-tiden uppgav Santi Steinmann, talesperson på ambulanstjänsten Netcare911, att antalet skadade ökat till minst 250 personer.

– Det är fortfarande personer som vårdas vid platsen så antalet kan stiga till 300, säger Steinmann enligt BNO News.

Lite senare på kvällen kom nya uppgifter: 326 personer ska ha förts till närliggande sjukhus, uppger Nana Radebe, talesperson för Johannesburgs räddningstjänst, för nyhetsbyrån AP.

Än så länge finns inga uppgifter om att någon har dött.

Kaos på platsen

Exakt hur olyckan gick till är oklart. Enligt ögonvittnen ska det först ha varit en hög smäll och sedan ska det ena tåget ha pressats upp på det andra tåget, rapporterar lokala medier. Luften ska ha blivit full med damm och massor med människor ska ha skrikit och ropat på hjälp.

Enligt sajten News 24 ska det ena tåget ha varit urspårat vid kollissionen.

Polisen är på platsen och utreder olycksorsaken.

Följ ämnen i artikeln