Flera hot mot kungafamiljen

1999

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-15

Juli: En dansk 35-åring grips på Solliden. Han är besatt av den svenska kungafamiljen och har skrivit flera kärleksbrev till Victoria.

Augusti: Rapparen Ken uppmanar publiken att våldta prinsessan under en konsert. Han polisanmäls för uppvigling och förtal.

2000

Juli: En 44-årig psykpatient klättrar över stängslet till Solliden mitt i natten. Mannen har tidigare förföljt kronprinsessan.

2001

Juni: En psykiskt störd man i 57-årsåldern dyker upp på prinsessan Madeleines studentfest. När Madeleine tackar nej till den chokladkartong han vill ge henne kastar han kartongen efter henne och Victoria.

September: Kungen får en tårta kastad i ansiktet i Varberg. En 16-årig kille misstänks för högmålsbrott.

2002

Augusti: Carl Philip och dåvarande flickvännen Emma Pernald jagas av ett ungdomsgäng sent på kvällen vid Stureplan. Prinsen söker skydd hos dörrvakter på nattklubben Laroy.

2003

September: Victoria får extra skydd under en resa till Västergötland efter att en 37-årig man visat osunt intresse för henne.

2004

Februari: Madeleine får extra livvaktsskydd efter hot från flera psyk­sjuka personer.

Juli: En psyksjuk man som förföljt Victoria omhändertas på Solliden efter att ha försökt komma nära kronprinsessan.

2005

Juni: En man kastar sig över en av bilarna i kronprinsessans kortege under ett besök i Oslo. Han skriker att han vill döda.

September: En man kraschar sin bil på borggården vid kungliga slottet. Han är övertygad om att han och kronprinsessan är ett par.

2007

April: En extrem amerikansk religiös sekt trakasserar Madeleine och skickar fax till hovet.

2008

Juli: Den så kallade Ninjamannen, 44, hotar kronprinsessan Victoria på Öland. Mannen bär ett samurajsvärd.

Läs mer:

(Aftonbladet)