Femårig flicka kidnappad och våldtagen i Indien

Publicerad 2013-04-20

Den femåriga indiska flickan rövades bort och hölls fången i två dygn.

Gång på gång ska hon ha blivit våldtagen.

Nu har en 22-årig man gripits.

Femåringen lekte utomhus när hon rövades bort i New Delhi i Indien i måndags. Hon hölls inlåst i två dygn och ska ha utsatts för upprepade sexuella övergrepp och annat våld. Skadorna tyder bland annat på att hon varit nära att bli strypt, skriver TT-AFP.

Kritiskt för flickan

Flickan hittades senare gråtandes av förbipasserande och fördes till sjukhus.

Läkare har uppgett att hon lider av allvarliga inre skador, att hon fått infektioner och att hon har ytterligare skador.

Flickans tillstånd har varit kritiskt, men är nu "ganska stabilt" enligt sjukhuset.

"Hon är vid medvetande och klarvaken", säger läkaren D K Sharma enligt en bulletin från All India Institute of Medical Science i New Delhi.

Han tillägger att flickan är under ständig observation och att hon kan komma att behöva fler operationer.

– Vi vill ha rättvisa, skrek demonstranter som samlats utanför sjukhuset i New Delhi där flickan nu vårdas.

Ilskan över våldtäkten har även riktats mot polisen, sedan det kommit uppgifter om att den först inte ville ta emot våldtäktsanmälan. Pappan till den våldtagna flickan ska även ha blivit erbjuden pengar för att inte anmäla brottet

"Ett monster"

En granne till familjen var huvudmisstänkt för våldsbrottet och jagades av polis.

Nu har han gripits.

22-åringen hade flytt till sin svärfar i östra delarna av landet, runt 100 mil från New Delhi, men polisen lyckades hitta honom.

Han uppges ha varit hyresgäst i huset där flickans familj bor och står nu åtalad för våldtäkt, mordförsök och människorov.

– Det är en handling utförd av ett monster, säger polischefen i Patna, huvudstad i delstaten Bihar, där 22-åringen greps, till AFP.

– Han ska bli straffad så snart som möjligt.

Den brutala kidnappningen är den senaste i raden av sexuella våldsdåd som skakat Indien.

I december dog en 23-årig student efter en gruppvåldtäkt på en buss i New Delhi. Den brutala våldtäkten uppmärksammades över hela världen och ledde till landsomfattande demonstrationer med krav på kvinnofrid.

I februari i år skedde ytterligare en uppmärksammad gruppvåldtäkt i landet. Händelsen uppdagades när kropparna efter tre unga systrar, sex, nio och elva år gamla, hittades i en brunn i staden Murmadi.

Två dagar senare uppgav polisen att de våldtagits och mördats.