Efter regnkaoset – fast i över 30 timmar på Dubais flygplats

Publicerad 2024-04-19

Agneta Nilsson hade en tre timmar lång mellanlandningen i Dubai.

Nu har hon varit fast på flygplatsen i över 30 timmar utan någon möjlighet att ta sig ut.

– Det känns som att vi har hamnat i filmen The Terminal, säger Agneta.

Tidigare i veckan drabbades Dubai av ett års regn inom loppet av ett dygn. Landningsbanan på stadens flygplats svämmades över och alla ankomster fick ställas in under tisdagskvällen.

Under onsdagen var trafiken igång igen, men inte utan problem.

Agneta Nilsson som är på väg till Bali för en dyksemester hade en tre timmar lång mellanlandning i Dubai. Nu har hon varit där i över 30 timmar och vet inte när nästa flyg går.

– Det är riktigt kaos och vi får inga uppdateringar överhuvudtaget. I går stod vi i kö i över sju timmar bara för att få tag i personalen och när vi kom fram hade de ingen ny information att ge. Jag har aldrig upplevt det här tidigare, säger hon.

”Skriker på varandra”

Många har också svårt att hantera värmen och Agneta har sett flera personer som svimmat i kön och fått hjälp av sjukvårdspersonal.

– Jag höll själv på att svimma. Det är också otäck stämning i kön. Människor trycker mot varandra, är arga, skriker på personalen och på varandra. Så vi var helt slut efter gårdagen.

Agneta och hennes resesällskap fick tillbringa natten till fredagen i terminalen och bilder från flygplatsen visar hur resenärerna lagt på marken för att få lite vila.

– Vi hittade några bänkar, men de gå liksom inte att hitta en bekväm ställning. Så för vissa blev det golvet, men det var svårt att sova. Vi har också sett hur folk bygger upp fort med sina resväskor för att kunna skärma av sig.

Kan inte ta sig ut

Nu är de fast ovetandes om när nästa flyg lyfter mot Bali.

– För att ta sig ut från flygplatsen måste man ha visum och det tar 24 timmar att få. Det känns som att vi har hamnat i filmen The Terminal.

Flygplatsen avråder resenärer att ta sig dit om de inte har fått en bekräftad avgångstid, skriver de i ett inlägg på X.

”Vi tackar er för ert tålamod och er förståelse medan vi arbetar oss igenom dessa utmaningar”. Bland annat har de haft stora problem att få in personal.

Runt 134 miljoner resenärer flög genom Förenade Arabemiraten under fjolåret. 87 miljoner reste via Dubai, enligt CNN.