Tågstrulet i Skåne fortsätter längre än väntat

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm har fortsatta problem. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm har fortsatta problem. Arkivbild.

Tusentals resenärer har drabbats av förseningar och inställda tåg under helgen. Nu spricker Trafikverkets tidigare prognos – först på måndag morgon hoppas man att trafiken ska vara i gång.

Anledningen till tågstrulet är en brand på stambanan mellan Malmö och Stockholm. Branden misstänks ha orsakats av fåglar. Tidigare var prognosen att felet skulle vara avhjälpt på söndagskvällen, men enligt Trafikverkets uppdatering kan tågtrafiken rulla som vanligt först klockan fem på måndagsmorgonen.

– Allt är åtgärdat och lagat, men anläggningen måste testas och det tar fyra-fem timmar, säger Anna-Lena Bergström vid Trafikverkets pressjour.

Tågstrulet började i fredags när fel uppstod i en kontaktledning mellan Höör och Hässleholm som ledde till omfattande skador.

– Det var väldigt mycket fåglar i området och vi tror att de orsakade en kortslutning. När det blev kortslutning brann kontaktledningen.

– Den brann av och ramlade ner på vår anläggning som fick skador, så det var mer än att bara byta en kontaktledning, säger Anna-Lena Bergström.

Under söndagen leds viss tågtrafik om medan annan ersätts av bussar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN