bin Ladins son skiljer sig

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-19

Har dödshotats av släkten – känner sig förnedrade av fruns brittiska medborgarskap

För fem månader sedan gifte hon sig med sonen till världens mest jagade man – Usama bin Ladin. Nu skiljer sig paret.

Orsak – de har hotats till döden av bin Ladin-släkten.

Brittiskan Jane Felix-Browne, 51, gifte sig i april i år med den 24 år yngre Omar Usama bin Ladin.

Paret träffades under en ridtur vid pyramiderna i Egypten och blev snabbt förälskade.

Jane levde då ett stillsamt liv som mormor och kommunalråd i brittiska Moulton, Cheshire. Men hennes tillvaro förändrades snabbt när hon tillkännagav sin nya förälskelse.

Romansen över

Nu är den heta romansen över. Bin Ladin-släkten ogillade Omars val av fru.

– Människor sätter sig emot äktenskapet eftersom jag är brittiska. Vi fruktar båda för våra liv, säger Jane till the Sun.

Enligt Jane är al-Qaida-chefens släkt rädd för att hennes brittiska medborgarskap skulle göra dem till åtlöje i politiska sammanhang.

– De är rädda för skandaler och har hotat att Omar skulle fängslas på påhittade grunder om vi inte skiljde oss, säger hon.

Rädd för affärerna

Den 27-årige Omar jobbar som metallhandlare i den saudiarabiska staden Jeddah. I rädsla över att förlora alla sina kunder bestämde han sig därför för att lyssna till sin släkts uppmaningar.

– Äktenskapet är över. Jag ville inte skiljas, men har blivit tvungen till det på grund av skäl jag inte vill prata om, säger han till the Sun.

Jane, som varit gift fem gånger tidigare, har in i det sista försökt förhindra en skilsmässa. I ett desperat försök skrev hon till saudiske kungen och bad honom godkänna äktenskapet – men hon fick inget svar.

– Det här beslutet lättar förhoppningsvis pressen på Omar. Men jag kommer aldrig att gifta mig igen. Mitt hjärta kommer alltid att tillhöra Omar och jag tar med mig hans kärlek till graven, säger Jane.