Tränare pekades ut som pedofiler

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-27

De två fotbollstränarna pekades ut som pedofiler på Lunarstorm.

Det såg ut som om tränarna sökte kontakt med barn via nätet.

Men i själva verket var det två tonårskillar i ett konkurrerande fotbollslag som låg bakom presentationssidorna.

För cirka en månad sedan fick de två ungdomstränarna i en sörmländsk klubb höra att de pekades ut som pedofiler på ungdomssajten Lunarstorm, rapporterar tidningen Folket.

Där fanns presentationssidor där det stod att tränarna sökte kontakt med barn. I anslutning till texten fanns bilder på dagisbarn inlagda. Och det såg ut som om det var tränarna som själva hade skapat sidorna.

– Det kändes hemskt, att framställas som en pedofil är nästan det värsta som kan hända, säger en av tränarna till tidningen.

Konkurrerande fotbollslag

Tränarna polisanmälde tilltaget som rubricerades som förtal. De kontaktade även Lunarstorm som såg till att de kränkande sidorna togs bort.

Det visade sig att det var pojkar i ett konkurrerande fotbollslag som hade lagt ut pedofilanklagelserna.

– Det känns väldigt tråkigt att råka ut för sånt här när man jobbar ideellt och lägger ner mycket av sin fritid på att vara tränare. Som tur är fick vi mycket stöd av vår klubb och hade också bra samtal med den klubb som de skyldiga pojkarna spelade i. Annars vet jag inte om jag orkat fortsätta som ungdomstränare, säger en av tränarna till tidningen.

Avstängda

De två pojkarna har tills vidare blivit avstängda från klubbverksamheten, även om det finns en chans att de någon gång i framtiden kan få spela i klubben igen.

– Vi har haft samtal med både pojkarna och deras föräldrar, förklarat att det här är något som inte stämmer med klubbens policy och är helt oacceptabelt, säger klubbens ungdomsansvarige.

Eftersom båda pojkarna var under femton år och därmed inte är straffmyndiga har polisutredningen lagts ner. Ärendet har i stället överlämnats till socialtjänsten, rapporterar Folket.