Gruvarbetaren begärd häktad

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-19

Nekar fortfarande till brott

Den 50-årige man som sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord på en 29-årig kvinna i Gällivaretrakten är begärd häktad.

– Inget nytt har kommit fram. Men i morgon kommer det att bli häktningsförhandlingar, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck till TT på söndagsmorgonen.

Kvinnans kropp är fortfarande inte funnen och polisen har fortsatt sökandet efter kvinnan under helgen. Polisens likhundar har markerat spår efter en död människa på en tomt som tillhör den misstänkte mannen.

Under lördagen berättade polisen och åklagare Schönbeck att misstankarna mot mannen skärpts efter att provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium visat att blodet som hittats i mannens bil var från den 29-åriga kvinnan. Men polisen säger sig ännu inte ha någon klar bild över hur kvinnan ska ha bragts om livet.

Lämnat in häktningsframställan

Enligt TV 4 Nyheterna på nätet lämnade åklagaren in häktningsframställan klockan halv elva på söndagsförmiddagen. I samband med att åklagarna lämnade in häktningsframställan mot den mordmisstänkte 50-åringen berättade de att de har lämnat in ett önskemål till tingsrätten om att häktningsförhandlingarna ska äga rum efter lunch i morgon, måndag.

Fram tills dess har de lagt locket på.

– På lördagens presskonferens bad vi om arbetsro under helgen och vill inte svara på fler frågor, det gäller fortfarande, säger biträdande förundersökningsledare Anette Ölmebro till TT.

Strax före klockan 10 på söndagsförmiddagen lämnade polisens hundpatruller Gällivare.

– Enligt polisen kommer ingen ersättare om det inte sker ett genombrott under förhör med den misstänkte mannen, säger Aftonbladets reporter Joakim Nordlund som är på plats i Gällivare.

Följ ämnen i artikeln