Skottlossning i södra Stockholm

Publicerad 2016-11-22

Polisen i Stockholm utreder ett mordförsök efter att en bil beskjutits i stadsdelen Fruängen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en bil setts lämna platsen – och senare under kvällen påträffades ett brinnande fordon av samma modell längre söderut i Stockholm.

I den utbrunna bilen ska ett automatvapen ha påträffats.

Larmet från flera privatpersoner om misstänkt skottlossning kom in till polisen klockan 20.38 på tisdagen.

– Jag hörde en skottsalva som lät som maskingevärseld, säger ett vittne till Aftonbladet.

Fordon lämnade hastigt

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en bil i området som har blivit beskjuten. Samtidigt undersöker piketpolis på plats en lägenhet för att undersöka om någon skadad person finns där.

– Det finns inte någon uppgift om att någon ska vara skadad i samband med skottlossningen, säger Towe Hägg på polisens regionledningscentral.

Flera spår har hittats på platsen efter attacken. Enligt vittnesuppgifter har det bland annat hittats tomhylsor som ligger på marken.

Kort efter skjutningen har vittnen sett en bil hastigt lämna platsen. Och en stund senare upptäcktes en brinnande bil av samma modell i Vårby.

– Det har kommit fram att ett fordon lämnade platsen efter skjutningen och det fordonet kan vara anträffat brinnande i Vårby, säger Towe Hägg.

Utreds som mordförsök

Enligt uppgifter till Aftonbladet har det hittats ett automatvapen i den utbrunna bilen.

Händelsen utreds som försök till mord.

– Vi är på plats för att ta reda på mer om händelsen och prata med folk. Vi kommer också att ha tekniker där, säger Towe Hägg.

Följ ämnen i artikeln