Här jagar polisen en båttjuv med helikopter

Uppdaterad 2018-02-11 | Publicerad 2018-02-10

När en tjuv snodde en båt i november förra året räknade hen nog inte med att det skulle finnas en spårsändare i fordonet. Genom GPS-signalen kunde polisen följa tjuvens färd med helikopter. Nu delar polisen en film på jakten på sin Facebook.

– Att det lönar sig att vidta brottsförebyggande åtgärder för att skydda sin båt är den här filmen ett bra bevis på, skriver de på Facebook.

I november förra året fick en lite extra fiffig båtägare larm. Hen hade utrustat sin båt med en liten spårsändare som ger utslag om båten flyttas.

När det blev uppenbart att någon snott båten kunde därför polisen använda sändarens GPS-signal och strax förstå att båten var på väg norrut på väg E45.

I jakten på båttjuven fick man upp en polishelikopter och det tog inte lång tid innan de fick syn på något misstänkt. Det var ett ekipage som stämde överens med den beskrivning båtens ägare hade gjort.

Nu visar polisens Båtsamverkan Väst på sin Facebook hur de följde bilen från luften.

Polisen Båtsamverkan Väst

Där skriver de att det lönar sig att sätta en sändare på sin båt.

– Se vad som händer när en tjuv stjäl en båt försedd med spårsändare och polisen skickar upp helikoptern, skriver polisen på Facebook.

Följ ämnen i artikeln