Maskerade personer slog sönder Prinsens inredning

Uppdaterad 2015-11-06 | Publicerad 2015-11-05

Flera maskerade personer stormade plötsligt in bland gästerna på restaurang Prinsen.

– De slog sönder saker med någon form av tillhyggen och sedan sprang de ut igen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Nu har polisen säkrat material från övervakningskameror.

Larmet kom klockan 18.10 och enligt polisen fanns många gäster på plats på restaurang Prinsen på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm.

– Flera maskerade personer har sprungit rakt in och slagit sönder porslin och inredning, sen har de sprungit ut igen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

– De har använt någon form av tillhyggen.

Enligt polisen är det oklart hur många gärningsmän det rör sig om som maskerade stormat in på krogen och vandaliserat den. Vittnesuppgifterna skiljde sig inledningsvis åt, enligt Eva Nilsson.

Patruller spanar

Nilsson berättar att det finns uppgifter om att personerna sedan har flytt i en bil.

Aftonbladet fotograf på plats berättar att ett flertal polispatruller är på plats vid den avspärrade restaurangen och Eva Nilsson berättar att det är många vittnen som ska höras på platsen.

Polisen har också säkrat material från övervakningskameror som kan ha fångat vandalerna.

– Jag kan inte svara på om det är inifrån restaurangen eller från någon annan kamera i närheten men det är material som bedömts vara intressant, säger Eva Nilsson.

Patruller spanar också i området i jakten på gärningsmännen som i nuläget är misstänkta för grov skadegörelse.

Restaurang Prinsen som legat i samma lokaler sedan 1897 har de senaste åren drabbats av bland annat mordbrand år 2013 och i februari så inträffade en skottlossning inne på krogen.

Krogen kunde fortsätta ha öppet efter stormningen, meddelar polisen vid 20-tiden.

Följ ämnen i artikeln