Misstänkt föremål i Köpenhamn oskadliggjort

Uppdaterad 2015-11-23 | Publicerad 2015-11-22

Innehållet satt ihop med gaffatejp

Dansk polis letar efter den okände välgöraren

Polisen spärrade under söndagen av de centrala delarna av Köpenhamn sedan ett misstänk föremål hittats utomhus, i närheten av utrikesministeriet, uppger Ekstrabladet.

Paketet oskadliggjordes vid 14-tiden och ska ha innehållit flera olika saker enligt polisen.

Vid 11.41 på söndagen gick den danska polisen ut på Twitter och skrev att man hittat ett misstänkt föremål i området kring Strandgade och Sankt Annaæ Gade.

Området spärrades av

Polis på plats ska med megafon ha uppmanat de boende att hålla sig inomhus och borta från fönstren. Avspärrningar upprättades i flera riktningar i de centrala delarna av Köpenhamn.

Enligt uppgifter till Ekstrabladet ska en grå papplåda ha hittats i rännstenen intill en parkerad bil i hörnet av av Strandgade och Sankt Annaæ Gade.

En bombrobot fördes till platsen för att ta hand om det misstänkta föremålet.

Vid 13.50-tiden meddelade polisen att man oskadliggjort föremålet och i samband med detta hävdes avspärrningarna.

Innehållet flög iväg

Enligt Expressen ska lådan med texten "Al Fakher" – som ursprungligen varit avsedd för tobak till vattenpipor – ha innehållit flera olika saker som satts ihop med silvertejp. Bitarna hade sedan farit i väg åt olika håll när bombroboten sköt sönder lådan.

– Det var några saker som var hopklistrade som gjorde oss misstänksamma. Det blir man ju nuförtiden, säger Kristian Aaskov vid Köpenhamnspolisen, till Expressen.

Han uppger att man på grund av den förhöjda beredskapsnivån tar allvarligt på sådana här händelser.