Föddes utan armar – hyllas för sin konst

Publicerad 2016-01-29

”Allt sitter i huvudet”

Polske 23-åringen Mariusz Kedzierski får mycket beröm för sina teckningar. Men det är först när man ser konstnären själv som verken blir än mer imponerande. Mariusz föddes utan underarmar.

"Jag heter Mariusz Kedzierski och är en 23-årig polsk konstnär. Jag gör mestadels realistiska teckningar. De flesta av dem är porträtt. Det är egentligen inget särskilt med min konst – förutom att jag föddes utan armar”.

Så beskriver den 23-årige konstnären sig själv i ett inlägg på sajten Bored Panda.

Trots sitt funktionshinder försöker Mariusz nu göra karriär av sin konst. Han är för närvarande i norska Sandefjord och hälsar på sin flickvän.

– Jag trodde aldrig att jag skulle kunna göra det här. För sju år sedan började jag teckna, efter en operation i det lilla jag har kvar av mina armar, säger han till norska sajten SB.no.

”Finns inga gränser för vad man kan uppnå”

Han har genom åren rest runt mycket i Europa och tecknat av människor på gator och torg. Många beundrar hans arbete, inte minst sett till förutsättningarna.

– Jag vill motivera och visa människor att det inte finns några gränser för vad man kan uppnå. Allt sitter i huvudet, det spelar ingen roll hur man är född, säger han till SB.no.

Här är några av Mariusz teckningar:

Mer om Mariusz och hans konst finns att hitta på hans Facebooksida.

Följ ämnen i artikeln