Emilia Lundbergs mördare kan dömas till fängelse

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Emilia Lundberg hittades mördad i ett vattendrag utanför Tollarp för ett år sedan.

En 21-årig barndomsvän till henne är enligt tingsrätten skyldig till mordet men i väntan på den rättspsykiatriska undersökningen har mannen inte kunnat få sin dom.

Nu visar undersökningen att mannen inte led av en allvarligt psykisk störning.

Utlåtandet från Rättsmedicinalverket som kom under måndagen innebär att den 21-årige barndomsvännen troligen kommer att få ett fängelsestraff.

Kristianstads tingsrätt har slagit fast att mannen är skyldig till mordet på Emilia Lundberg.

Men vid rättegången beslutade tingsrätten att 21-åringen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan domen mot honom kunde falla.

Hittades i vattendrag

Den 3 december 2019 hittar polisen 20-åriga Emilia Lundbergs döda kropp i Vramsån i Tollarp. Hon hade då varit försvunnen i ungefär en månad.

När hon hittades hade hon flera skador mot hals, huvud och kropp. Den rättsmedicinska undersökningen av fastställde att hon hade blivit mördad.

Kort efter greps en av Emilias barndomsvänner. Vännen är en 21 år gammal man som flera vittnen kunnat knyta till mordplatsen samma dag som Emilia försvann.

Emilia Lundberg, 20, hittades död i Vramsån i Tollarp.
Foto: ANDREAS HILLERGREN
Emilia Lundberg, 20, hittades död i Vramsån i Tollarp.

Yrkar på fängelse

Åklagaren har yrkat på att mannen ska dömas till fängelse men tingsrätten har ännu inte fastslagit någon dom mot honom i väntan på den rättspsykiatriska undersökningen.

En undersökning som blev klar i dag.

I den skriver överläkaren att 21-åringen inte led av en allvarlig psykisk störning vid varken brottstillfället eller när undersökningen gjordes.

21-åringen kommer alltså inte överlämnas till rättspsykiatrin och kan därför dömas till fängelse.

 

Publicerad:

LÄS VIDARE