Kunder rasar över doftljus - kan vara omikron

Publicerad 2022-01-03

Kundrecensionerna på Amazon kan kopplas till coronaspridningen i USA.

Kunder på Amazon rasar över doftljus som inte doftar.

Men boven i luktdramat skulle kunna vara omikronsmittan, enligt Business insider.

Kundrecensioner om doftljus på Amazon verkar vara en av de senaste indikationerna på coronaspridningen i USA, enligt Business insider.

Flera som har köpt doftljuset ”Yankee candle” på Amazon har satt låga betyg och meddelat att doftljuset, till skillnad vad det utlovar, inte doftar någonting alls.

”Jag har köpt doftljusen förut, och då fylldes hela rummet av doften. Men nu har det knappt någon lukt alls”, skriver en användare. En annan skriver att det inte är någon doft alls, om man inte ”face-plantar” ner i ljuset.

Men problemet skulle kunna vara någonting annat än att doftljuset faktiskt luktar illa eller lite. Boven i doftdramat skulle kunna vara omikron.

Statsvetaren Nick Beauchamp på Northeastern University har tagit fram en graf över klagomål på Amazon om doftsljusens brist på doft.

Ökningen i dåliga recensioner verkar sammanfalla med kurvan på antalet smittade med corona i samband med att omikronvarianten slog till mot landet.

Men han är också noga med att poängtera att hans graf inte borde tas på för stort allvar. Korrelationen mellan ”no smell” och ”doftljus” verkar, enligt honom, dyka upp i viss mån varje vinter.

Följ ämnen i artikeln