Vem är hon?

Publicerad 2011-08-10

Klädd i bara pyjamas tvingades kvinnan hoppa ut genom ett fönster när byggnaden i Croydon stod i lågor.

Den dramatiska bilden spreds snabbt över världen.

Nu undrar alla vem hon är.

En kvinna ses hoppa ur ett brinnande hus på Surrey street i London.

Bilder visar ett inferno efter att flera byggnader sattes i brand under kravallerna i Croydon i södra London i måndagskväll.

Var panikslagen

Mitt uppe i det blev en kvinna fånge i sin lägenhet när elden snabbt spred sig genom byggnaden bredvid hennes.

Panikslagen stod hon vid sitt fönster.

Klockan var strax före nio på kvällen och kravallpolisen drog desperat mattor och madrasser till trottoaren och skrek till henne att hoppa.

Symbolisk bild

– Kvinnan vägrade lämna sin lägenhet trots den tjocka röken och värmen från branden i möbelaffären. Till slut kunde hon inte lämna den genom ytterdörren eftersom branden var så våldsam, säger Jaime Boxell som driver en pub i området, till Daily Mail. 

Kvinnan som bara var klädd i pyjamas fångades av en polis och klarade sig oskadd. Men hon var chockad efter den dramatiska händelsen.

Bilden – tagen i ögonblicket när hon kastar sig ut - spred sig snabbt över världen och har blivit en symbolisk bild för upploppen som skakat England de senaste dagarna.

Eterlyser kvinnan

– En man i vit skjorta skrek att det var en kvinna vid fönstret och att hon var beredd att hoppa, säger fotografen Amy Weston på bildbyrån Wenn, som tog bilden. 

Nu försöker många spåra den blonda kvinnan som tros vara i 40-årsåldern.

Bland annat Daily Mail efterlyser henne och ber allmänheten om tips.

När kvinnan räddats var fortfarande en familj instängd i sin lägenhet.

– Polisen var fantastisk, de slog in dörren och tog tag i barnen för att få ut dem och föräldrarna följde efter, säger Jaime Boxell.