”Han siktade på mig med AK4”

Publicerad 2011-06-23

Mikael passerade banken mitt under rånet

Handelsbanken i Vimmerby som rånades på torsdagen.

En av rånarna höll vakt utanför banken i Vimmerby med en AK4.

När Mikael skulle köra förbi på väg till träningen förstod han först inte att den maskerade mannen siktade på honom med ett vapen.

– Han stod på en refug mitt i gatan utanför banken.

Mikael berättar att han var på väg till Träningshuset i sin bil när han passerade Handelsbanken i centrala Vimmerby just när rånet pågick. Han såg hur en mörkklädd man stod mitt i gatan men förstod först inte vad som var på gång.

– Först tänkte jag bara: Varför siktar han på mig? När jag körde förbi såg jag att han hade ett vapen i handen.

Flera maskerade personer

Mikael säger att han inte hann bli rädd. Han passerade med sin bil och körde ungefär 100 meter bort till parkeringen utanför Träningshuset. När han stängde av bilen och vågade kika över axeln såg han flera maskerade män komma ut på gatan.

– När jag vänder mig om ser jag tre fyra stycken komma ut från baksidan av banken. De gör en rivstart och försvinner i en bil. Det såg ut som en vinröd Volvo-kombi.

"De lassade in något"

Polisen varnar för att rånarna kan vara farliga för allmänheten. Mikael uppfattade bara att mannen som höll vakt utanför banken var tungt beväpnad. Han säger att det såg ut som att männen bar någon typ av mörka träningskläder och alla var maskerade med halsdukar för ansiktet.

– Det såg ut som de lassade in något i bilen men det är jag inte säker på.