Vill inte bomba IS – kallas ”Führer” av partikamraten

Publicerad 2015-11-27

Till vänster Adolf Hitler, till höger Jeremy Corbin (montage).

Labours partiledare Jeremy Corbyn skrev i går kväll ett brev till sina parlamentsledamoter om kriget mot IS.

Det blev inte så poppis.

I dag pekas han ut som diktator – och kallas ”Führer” i radio av sin egen partikamrat.

På torsdagen krävde Storbritanniens premiärminister David Cameron brittiska bombräder mot terrorgruppen Islamiska staten, IS, i Syrien. Det är dock något som Jeremy Corbyn, nybliven brittisk oppositionsledare och partiledare för socialdemokratiska Labour, inte vill gå med på.

Sent i går kväll skickade han ett brev till alla Labours parlamentsledamöter, där han förklarar att han motsätter sig bombningar i Syrien eftersom han inte förstår hur det skulle göra Storbritannien säkrare.

Det kan låta ganska sansat – men rörde upp enorm ilska i det egna partiet.

Överraskade kollegorna

Brevet kom som en stor överraskning för partikollegorna, varav många är för flygangrepp mot IS i Syrien, skriver Business Insider.

Argast av dem alla blev möjligen John Spellar, parlamentsledamot från Warley. I morse gick han till stenhård attack mot Corbyn i radioprogrammet ”BBC 5 Live Breakfast”, där han anklagade honom för att genomföra en kupp – och öppet uppmanade honom att avgå.

Spellar hann dessutom med att likna sin partiledare vid Hitler.

”Führern bestämmer allt”

– Ni vet, vi har valt Führern och därför bestämmer han allt. Vad vi ser här är en kupp av Jeremy Corbyn och människorna runt honom i bunkern, som försöker ta över partiet, sa John Spellar.

Vad Spellar tycker om Godwins lag – i förlängningen att den som först nämner Hitler i en diskussion förlorar – förtäljer inte historien.