SAS-personal tagen av polis – misstänks varit full på flygning

Uppdaterad 2017-09-26 | Publicerad 2017-09-25

En SAS-anställd som blåst positivt efter en långflygning har omhändertagits av Arlandapolisen, enligt uppgift till Aftonbladet.

Det var kabinpersonalen som själva larmade att kollegan verkade påverkad.

– Det stämmer att en ur vår personal har omhändertagits av polisen, säger Fredrik Henriksson vid SAS presstjänst.

Händelsen inträffade på måndagseftermiddagen.

En anställd i SAS kabinpersonal omhändertogs då av polis efter att ha blåst positivt efter en långflygning från Hong Kong, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Jag har information som bekräftar det du säger. Det är en av våra anställda som blivit omhändertagen efter ett utandningsprov och man misstänker att denne har varit alkoholpåverkad, säger Fredrik Henriksson vid SAS presstjänst.

En ur kabinpersonalen

Han bekräftar att personen tillhör kabinperosnalen och att det var kollegorna som fattade misstankarna om att personen var påverkad under flygningen.

– Vi ser mycket allvarligt på detta då vi har en strikt alkoholpolicy som säger att du måste ha noll i promille minst åtta timmar innan flygning. Säkerhet för både vår personal och våra passagerare är alltid högsta prioritet.

Det är i nuläget oklart hur SAS kommer att gå vidare med händelsen.

– Beroende på vad provsvaren visar så får vi se hur vi kommer att hantera detta. Om det visar sig att personen varit påverkad så kan det bli ett personalärende och därmed konsekvenser för personens anställning.

Polisen bekräftar att en person omhändertagits

Även polisen bekräftar att man omhändertagit en person på Arlanda.

– Jag kan bekräfta att polisen på Arlanda har tagit med en person ur flygpersonalen för kroppsbesiktning då det finns en misstanke om att personen varit påverkad, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.

Vid en kroppsbesiktning tas bland annat blodprov för att avgöra om personen varit påverkad.

Följ ämnen i artikeln