Kalifornien

Kennedys mördare kan släppas fri

Av: 

Elle Kari Karlsson

NYHETER

För 53 år sedan dömdes han till döden för mordet på Robert Kennedy.

Nu kommer Sirhan Sirhan sannolikt att släppas fri.

Sirhan Sirhan dömdes för mordet på senatorn Robert Kennedy 1968.

Efter 53 år i fängelse kommer han med största sannolikhet bli villkorligt frigiven, rapporterar flera amerikanska medier.

Sirhan dömdes först till döden. Straffet blev senare omvandlat till livstids fängelse. Sedan dess har 77-åringen försökt bli frigiven 15 gånger.

Sirhan och Kennedy.

Kennedys söner ger sitt stöd

Vid det 16 försöket ser det ut att bli så.

Åklagarsidan tycks nu sakna argument för att Sirhan ska förbli bakom lås och bom. Vid fredagens frigivningsförhandling dök det för första gången inte upp någon åklagare som motsatte sig ett frigivande.

Några som däremot dök upp var två av Kennedys söner, Robert F. Kennedy, Jr. och Douglas Kennedy. De gav sitt stöd till Sirhan ska släppas fri.

– Jag är överväldigad bara över att kunna mötas ansikte mot ansikte. Jag har levt hela mitt liv i skräck över honom och hans namn på ett eller annat sätt. I dag är jag tacksam över att kunna se honom som en människa som förtjänar medkänsla och kärlek, säger Douglas Kennedy.

Upp till guvernören

Än är det dock inte klart. Sirhans öde vilar i händerna på Kaliforniens guvernör Gavin Newsom. Han har sista ordet och kan antingen välja att stödja eller avvisa rekommendationen om villkorlig frigivning.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

17 miljoner jackpott på Stryktipset – expertens skrällsystem
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalifornien