Man sköts ihjäl i Västerås – jakt på bil

Uppdaterad 2023-08-19 | Publicerad 2023-08-18

En man i 35-årsåldern hittades på fredagskvällen skjuten i Västerås.

Under natten mot lördagen uppgav polisen att han dog av sina skador.

En misstänkt bil söks i mordutredningen, enligt Aftonbladets uppgifter.

Polisen larmades till Karlfeldtsplatsen på norra Skallberget i Västerås vid 19.50-tiden på fredagen.

På plats hittades en skjuten man som fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi fick in ett stort antal samtal från personer som hade hört vad man trodde var en skottlossning och vi har även anträffat en person med misstänkta skottskador, sa polisens presstalesperson Magnus Janson Klarin kort efteråt.

Under natten mot lördagen uppgav polisen att den skjutne mannen var i 35-årsåldern och dog av sina skador. Mannens anhöriga är underrättade.

Försvann i bil

Ingen person har gripits för mordet. Enligt uppgifter till Aftonbladet har en bil setts lämna platsen efter skjutningen. Den jagas nu av polis.

– Vi har haft flera förföljanden och kontrollerat fordon. Vi stoppade en motorcykel på E18 som först inte stannat. Det var ett ganska långt förföljande. Det är för tidigt att säga om det har någon koppling till skjutningen, sa Magnus Jansson Klarin.

Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig om de gjort iakttagelser före, under eller efter skottlossningen.

Enligt uppgifter till VLT ska två personer ha kommit gående. En av dem avlossade skotten mot mannen. Sedan sprang de mot en bil som stod vid ett garage i närheten, skriver tidningen.

Ett stort antal personer ska ha hört skottlossningen.

Ytterligare skjutning under natten

Några minuter efter klockan 03 kom nästa larm om skottlossning i Västerås, denna gång i området Vallby. En man fördes till sjukhus med ambulans efter att skott avlossats mot en bostad med oklart skadeläge.

– Men han var kontaktbar och vi har kunnat prata med honom, säger Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson vid polisen till VLT under natten till lördagen.

En förundersökning om försök till mord är inledd och polisen tittar nu på sambandet mellan skjutningarna.

– Vi undersöker samband mellan skjutningarna. Det är nära både geografiskt och i tid, säger Tobias Ahlen Svalbro, presstalesperson vid polisen.

Fått åka hem

På lördagsmorgonen meddelade polisen att mannen som skadades i skjutning nummer två har fått åka hem från sjukhuset.

– Bedömningen är att han inte blivit skottskadad utan att han skadats av glassplitter från skottlossningen när han befunnit sig inne i bostaden, säger Tobias Ahlen Svalbro.

Det finns fortfarande ingen gripen för någon av skottlossningarna. Polisen fortsätter arbetet under dagen.

– Vi håller på med dörrknackning i området och en tekniks undersökning ska genomföras. Vi är fortfarande väldigt intresserade av tips från allmänheten.

Finns det någon koppling mellan skjutningarna?

– Det finns inget konkret som kopplar ihop ärendena. Men har varit nära både i tid och geografiskt, så det är klart att vi undersöker det och tidigare händelser.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln