God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2017-04-24

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till måndag den 24 april.

Macron eller Le Pen kommer bli Frankrikes president

Emmanuel Macron fick flest röster i det franska presidentvalets första omgång, tätt följd av Marine Le Pen. Om två veckor möts de i den andra, avgörande omgången – och Le Pen måste ta in ett jätteunderläge.
Läs hela artikeln
Läs också: Wallström och andra svenska politiker reagerar
TV: Macrons tal och Le Pens tal
Wolfgang Hansson: Näste president heter Emmanuel Macron

Cirkussällskap i krock på E18 – tre till sjukhus

En lastbil som bogserades av ett cirkussällskap välte på E18 utanför Arboga – vilket ledde till en serieolycka med ytterligare två lastbilar. Tre personer fick föras till sjukhus med lindriga skador.
Läs hela artikeln

Merkel fick förklara för Trump elva gånger

Donald Trump frågade samma sak tio gånger. Angela Merkel förklarade lika många. Inte förrän elfte gången begrep den amerikanska presidenten, uppger källor för brittiska Times.
Läs hela artikeln
Läs också: Trump måste få igenom bud på en vecka

Zlatan: Jag kommer att komma tillbaka starkare

Ingen annan än Zlatan Ibrahimovic bestämmer när Zlatan Ibrahimovics fotbollskarriär är över. Det säger han själv i ett första uttalande efter skadan: ”Att ge upp är inget alternativ”.
Läs hela artikeln
Läs också: Se United-stjärnornas hyllning till svensken

Kunder vaktar Ica-butik mot ungdomsgäng

I Gävlestadsdelen Sätra plågas en Ica-handlare och hans medarbetare av stökiga ungdomar i 12–16-årsåldern. Flera av butikens stamkunder har ryckt in för att vakta butiken.
Läs hela artikeln

Alicia, 6, dog i cancer – nu vill familjen hjälpa andra

Många har engagerat sig i sex år gamla Alicias kamp mot cancern. I söndags tog den slut, när Alicia somnade in. Föräldrarna tackar nu för det stora stödet – och vill betala tillbaka genom att starta en ny fond.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!