Man överbord utanför Möja – fördes medvetslös till sjukhus

Publicerad 2014-10-11

En taxibåt och en fritidsbåt kolliderade utanför hamnen Berg på Möja i Stockholms skärgård på lördagsförmiddagen.

Mannen i fritidsbåten föll överbord och fördes medvetslös till sjukhus.

– Han var inte kontaktbar, säger Tobias Nicander, biträdande sjöräddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral, till Aftonbladet.

Under lördagsförmiddagen föll en man överbord när när hans fritidsbåt kolliderade med en taxibåt utanför hamnen Berg på Möja i Stockholms skärgård på lördagsförmiddagen, rapporterar TT.

"Inte kontaktbar"

Klockan var 10:43 när personen som körde taxibåten larmade Sjöfartsverket om olyckan.

– Han meddelade att det saknades minst en person i den båt som han hade kolliderat med. Han såg ingen person. Efter pågående sök hittades personen i vattnet av två fritidsbåtar. Han var inte kontaktbar, säger Tobias Nicander, biträdande sjöräddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral, till Aftonbladet.

Fördes till sjukhus

Den medvetslöse mannen plockades upp och fördes med räddningstjänstens båt in till land, där en ambulanshelikopter väntade och förde mannen till sjukhus.

– Under tiden har vi fått bekräftat via ett vittne att han åkte i väg ensam med båten. Vi har konstaterat att det bara var en person i båten, säger Tobias Nicander.

Några uppgifter om mannens skadeläge har Sjöfartsverket inte.

– Han var medvetslös, säger Tobias Nicander och fortsätter:

– Mannen i taxibåten klarade sig förhållandevis bra. Han är tagen av det som har hänt, givetvis. Han har varit märkbart påverkad när jag har pratat med honom. Han blir nu omhändertagen.

Exakt hur olyckan gick till är i nuläget inte oklart.

– Vi vet att båtarna kolliderade, säger Tobias Nicander.