Två dog i krock med lastbil

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-20

Frontalkraschen mellan lastbilen och personbilen var oerhört kraftig.

De två personerna i bilen dödades - en av dem i den efterföljande bilbranden.

– Olycksplatsen var det värsta jag sett, säger frilansfotografen John Hall.

Vid fyratiden i morse frontalkrockade av okänd anledning de två fordonen. Olyckan inträffade i norrgående riktning på E 20 utanför Hallsberg, vid avfarten mot Viby.

De två personerna som färdades i personbilen omkom.

– En dog vid själva kollisionen, den andra slungades ut och hamnade under bilen och dog när bilen fattade eld, säger Bosse Rosendahl, vakthavande befälet vid Örebropolisen.

Inte identifierade

I och med att bilen övertändes, och registreringsplåtarna brann upp, hade man vid sextiden i morse inte identifierat de två döda kropparna.

– På grund av att bilen fattade eld har vi ännu inte kunnat identifiera de omkomna. Det gick inte ens att avgöra kön på de två som befann sig i bilen, så illa var det.

Personbilen, en Volvo, trycktes ihop till en meterlång skrothög.

– Det gick inte att se vad som var fram eller bak på den, säger John Hall.

Filerna avspärrade

Lastbilen fraktade grisar – vid krocken slungades lasten ut och flera griskroppar hamnade spridda över E 20. Polisen ordnade en tillfällig förbifart medan räddningspersonal rensade upp på den avspärrade olycksplatsen under morgonen.

– Bägge filerna är avspärrade. Lastbilschauffören är förd till sjukhuset i Örebro. Han är mycket chockad, men inte fysiskt skadad. Vi misstänker inte att han begått något brott, säger Bosse Rosendahl.

Orsaken till kraschen är okänd, just nu gör tekniker en undersökning av olycksplatsen.