Hivmannen fälls för sex med unga

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-15

Ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Den 32-årige hivsmittade Christer Aggett som åtalats för att ha haft oskyddat sex med 16 unga flickor fälls för de åtalade brotten.

GAV DEM HIV Den 32-årige hiv-mannen Christer Aggett hade som fritidsnöje att söka kontakt med 14–15-åriga flickor. Han smittade två av dem med hiv.

Solna tingsrätt anser i ett beslut på torsdagen att bevisningen är övertygande mot Christer Aggett och finner honom skyldig till två fall av grov misshandel, 13 fall av försök till grov misshandel, sex fall av grovt sexuellt utnyttjande av underårig, ett fall av ringa narkotikabrott samt två fall av olovlig körning, grovt brott.

Tingsrätten har också beslutat att han ska gå igenom en rättspsykiatrisk undersökning . Denna väntas bli klar om en dryg månad och först därefter avslutas rättegången mot honom.

Kan dömas till sluten psykiatrisk vård

Den rättspsykiatriska undersökningen kommer att ligga till grund för vilken påföljd Christer Aggett ska dömas till. Bedöms han vara psykiskt sjuk kommer han inte att kunna dömas till fängelse utan i stället till sluten psykiatrisk vård.

Mellan åren 2001 och 2006 hade han kontakt med 130 unga flickor i landet via chattsidor på internet. Han träffade många av dem och hade oskyddat sex med 16 flickor. Flera av dem var under 15 år.

Två av de flickor han hade sex med blev smittade av honom. Dessa två fall betraktas som grov misshandel.

Tingsrättens slutgiltiga dom mot Christer Aggett faller den 20 december.