Ulla-Bella är tillbaka!

Uppdaterad 2021-06-11 | Publicerad 2007-06-14

Det är tjugo år sedan barn och vuxna gemensamt bänkade sig framför Sommarmorgon i SVT för att se Ulla-Bella sekreterare och direktör Knegoff. Toppat med lite wienerbröd och lättklädda damer var succén given. Nu är de tillbaka.

Ola Ström som Ulla-Bella sekreterare.

Det började som konkurrens till det videovåld som filmer som Motorsågsmassakern fruktades medföra. Och slutade med tre miljoner tittare.

På lördag återupplivas den gamla kultserien Solstollarna på Victoriateatern. Ola Ström och Per Dunsö som tidigare gjort bland annat Toffelhjältarna, har sedan de öppnade sin officiella hemsida 2006 blivit fullkomligt bombarderade med mejl.

– Serien slutade tvärt av okänd anledning och har inte gått i repris. När Internet kom förstod vi vilken oerhörd efterfrågan det var på vårt material. Vi var ju en verklig färgklick i tablån, säger Ola Ström.

Förra året släpptes en dvd med samlat material, men fansen vill ha mer. Så i höst kommer ytterligare en, och på lördag och söndag blir det blandad show och konsert, minnen och publiksnack.

Är ni nervösa?

– Ja, nervösa för att något ska gå fel. På tv var ju all sång playback men till och med då sjöng jag fel. Det kommer jag väl göra nu med men publiken kommer att rätta mig.

Ola Ström om...

Läs mer om föreställningen här

Följ ämnen i artikeln