Äldre par fick kula genom altandörren

Publicerad 2015-09-23

Mannen som sköts i låret under en skottlossning i Tensta kan ha träffats av misstag, enligt uppgift till Aftonbladet.

Det bekräftas nu av Stockholmspolisen.

– Det verkar vara en person som inte hade något som helst med det inträffade att göra, säger presstalespersonen Lars Byström.

Larmet till polisen ringdes in av en äldre kvinna – efter att en kula gått igenom altandörren till hennes radhus.

Vid 21-tiden på tisdagskvällen fick polisen larm om skottlossning i Tensta i nordvästra Stockholm.

Bland annat ringde en äldre kvinna efter att en kula gått in genom altandörren till hennes radhus. Zareh Mansourian, befäl vid Stockholmspolisens kommunikationscentral, ville först inte kommentera uppgifterna, men senare bekräftade kvinnans make att det var så det gick till.

– Ja, det är det enda jag kan säga just nu, och det var anledningen till att vi anmälde, säger han till Aftonbladet.

Spärrade av utanför radhuset

Det äldre paret klarade sig oskadda. Flera hundra meter från deras radhus påträffade polisen dock en man som träffats i låret. Enligt uppgifter till Aftonbladet kan mannen, som ska vara i 40-årsåldern och tidigare ostraffad, ha träffats av misstag när andra personer skjutit mot varandra med automatvapen och pistol.

De uppgifterna bekräftades av polisen i morse.

– Det verkar vara en person som inte hade något som helst med det inträffade att göra. Han är kvar på sjukhus och vi har hållit ett första förhör. Nu får vården göra sitt innan vi pratar mer med honom, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Under gårdagskvällen spärrade polisen av utanför det äldre parets radhus, vid platsen där den skottskadade mannen hittades och på andra platser i området.

”Finns vittnen”

Polisen bekräftade senare under kvällen att det avlossats skott på flera håll.

– Det har skjutits på några platser och det finns vittnen. Ungefär vid samma tillfälle, men jag kan inte säga något om det, säger Stockholmspolisens Gustav Ekelöf på plats i Tensta.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har tre till fyra personer lämnat platsen i en bil.

Vid 07.30-tiden i morse hade ingen misstänkt gripits.

– Det har hållits massor av förhör. Nu ska vi jobba igenom materialet så får vi se var det landar. Tekniker har också varit där ute och undersökt platsen, säger Lars Byström.

Följ ämnen i artikeln