Brittisk femåring kidnappad i Pakistan

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-06

Mamman: Ge mig min son

Sahil Saeeds pappa visar upp sin sons pass och id-kort.

En femårig brittisk pojke har kidnappats i Pakistan.

Kidnapparna begär en lösensumma på en miljon kronor.

– Snälla ge mig min son tillbaka, vädjar pojkens mamma.

Femårige Sahil Saeed har kidnappats i Pakistan.

Femårige Sahil Saeed kidnappades från sin farmors hem i Punjab, Pakistan, av ett beväpnat gäng.

Kidnappningen skedde när Sahil Saeed och hans pappa höll på att packa in väskorna i en taxi för att åka till flygplatsen och resa hem till England efter ett två veckor långt besök.

Kidnapparna ringde pappan

Enligt uppgifter till Sky News fick pojkens pappa ett samtal från kidnapparna i går. En röst sa "Pojken är med oss och vi ringer dig senare".

Pakistans premiärminister ska ha försäkrat familjen om att regeringen gör allt de kan för att hitta pojken, men samtalet har inte gått att spåra.

Hemma i Oldham, utanför Manchester, väntar mamma Akila Naqqash och två småsystrar.

– Allt jag vill är att få min son tillbaka. Han bara fem år, vad har han gjort? Snälla ge mig min son tillbaka, vädjar mamman gråtande i Sky News.

Kräver en miljon kronor

Kidnapparna har begärt motsvarande drygt en miljon svenska kronor för att återlämna pojken. En summa som pojkens mamma säger att det inte finns en chans att familjen kan betala.

Familjen blev mycket upprörd när en pakistansk diplomat påstod att de själva skulle ha något med kidnappningen att göra.

– Det är skitsnack. Jag vet inte vilka de är och jag vet inte var de kommer ifrån, sa pojkens pappa Raja Naqqash Saeed, enligt brittiska The Guardian.

ANNONS