”Jonathan Lejonhjärta” öppnar sagovärld i Malmö

Publicerad 2020-10-10

Funnys äventyr på Mobilia i Malmö.

Nu är det premiär för nya Funnys äventyr på Mobilia i Malmö.

Leklandet samlar sagofigurer såsom Alfons Åberg, Mumin och Pettson och Findus men även nya karaktären Funny.

Sagovärlden initierades av Junibackens grundare Staffan Götestam, bland annat känd för rollen Jonathan i Bröderna Lejonhjärta.

Under lördagen slår dörrarna upp för nya sagovärlden Funnys Äventyr i Malmö. Där kan man möta sagofigurerna Alfons Åberg, Mumin och Pettson och Findus.

Bakom initiativet ligger Staffan Götestam, som grundade Junibacken i Stockholm. För många är han mer känd som storebror Jonathan i ”Bröderna Lejonhjärta”.

– Vår förhoppning och vårt ändamål är att Funnys Äventyr ska berika många barn med kultur och läsning framöver, säger Staffan Götestam, initiativtagare och konstnärligt ansvarig för Funnys Äventyr, i ett pressmeddelande.

Staffan Götestam, initiativtagare och konstnärligt ansvarig för Funnys Äventyr.

Sagovärlden grundades i samarbete med Atrium Ljungberg och Malmö stad. Tanken med den nya sagovärlden är bland annat att främja barnkultur och läslust i staden, skriver kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Karin Stjernstedt Jammeh (S), i ett pressmeddelande.

– Genom stadens samarbete med Funnys Äventyr kommer alla Malmös yngsta skolbarn att kunna leka sig fram genom en värld full av sagor, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, i pressmeddelandet.

Här hittar man bland annat Pettson och Findus hus.

Följ ämnen i artikeln