Mellan: Arkitekten Lotti Blomstedt föll direkt för marmor och teak

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2005-02-28

”Vi vill inte ändra något”

Naturmaterial, stora ytor och minimalism.

Hos familjen Blomstedt har de små detaljerna fått styra familjens badrum.

NATURLIG RENHET. Badrummet har naturen till granne och ljuset flödar in över marmorn när vädergudarna vill.

I en tvåplansvilla utanför Stockholm bor arkitekten Lotti Blomstedt med sin man och deras två små killar. En av anledningarna till husköpet för några år sedan var just badrummet.

– Jag visste direkt när jag kom in i badrummet, att här skulle vi trivas. Ett rum, inte bara för att sköta hygienen, utan även för avkoppling, att stressa av – och stanna länge i. Det här badrummet kändes som om det skulle kunna fungera. Det fanns inget att ändra på, men skulle jag ha ritat det själv, hade jag valt andra blandare, mer i stil med övrig inredning.

Vit marmor, en originell badtunna i teak och ett extra angränsande duschutrymme, skapar både personlighet och funktionalism i det 17 kvadrat stora badrummet. Utsikten över Mälaren gör ju inte saken sämre, då badrummet badar i ljus när vädergudarna vill.

–Det har blivit precis det extra rum som vi önskade och på somrarna står dörrarna öppna och då ”förlängs” badrummet ut på altanen, berättar hon.

–Jag tycker mycket om den sobra karaktären i rummet, där den mörka teaken möter den ljusa marmorn, med sina olika storlekar på plattorna.

Sedan gillar jag att marmorn endast finns där funktionen kräver det, och att de övriga väggarna är enbart målade.

Regissörsstolarna och rottingkorgarna har familjen köpt för att skapa en egen personlig stil, och för att få rätt färg på stolklädseln fick svärmor rycka in och klä om.

Det är detaljerna som gör rummet!

Mellan

Följ ämnen i artikeln