Över 100 personer hörda om Lisas försvinnande

Uppdaterad 2015-06-12 | Publicerad 2015-06-11

Över 100 personer har hörts av polis i utredningen av Lisa Holms försvinnande men ännu har ingen delgivits misstanke om brott.

–  Vi kartlägger i stort sett varenda person som bor i det här området. Vi har haft ett samtal och hållit förhör med en person, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Minst 100 personer har nu hörts av polis i utredningen kring 17-åriga Lisa Holms försvinnande. Det uppger Lars Johansson, chef för Skövdepolisens grova brottsavdelning till SVT Nyheter.

– Nu har vi börjat gå igenom vartenda hus mellan Källby och Husaby, säger han till SVT.

Polisen tror att Lisa Holm förts bort mot sin vilja. Flera föremål som tillhör flickan har hittats – men någon misstänkt gärningsperson finns inte.

– Det finns ingen frihetsberövad i ärendet, säger presstalespersonen Christer Fuxborg.

Det har rapporterats om att ni hämtat in en person till förhör. Vad kan du berätta om det?

– Jag vet inte om vi hämtat någon, men vi har haft ett samtal och hållit förhör med en person. Vi kartlägger i stort sett varenda person som bor i det här området, och vi har haft ett samtal med en person här i dag. Jag pratade med spaningsledningen nyligen och personen är inte intressant i utredningen längre, säger Fuxborg.

"Figurerar mycket rykten"

Väntas nya förhör med någon?

– Inte som jag vet just nu.

Källuppgifter till Aftonbladet säger att en misstänkt person hämtats in. Stämmer det?

– Det figurerar mycket rykten, men vi förhåller oss till traditionellt polisarbete och så löser vi saker och ting på det sättet i stället, säger Fuxborg.

Tidigare i veckan pekades en tidigare dömd man ut som särskilt intressant i utredningen. På torsdagen tillbakavisade polisen de uppgifterna.

– Det är många människor som blir oerhört sårade. Vi har förhört några av de som hängts ut och de har inte ett skit med det här att göra, säger Lars Johansson till SVT Nyheter.

Felaktigt utpekad

I sociala medier och i nätforum har en man felaktigt pekats ut för att ha koppling till Lisa Holms försvinnande.

– Det är tråkigt att den här ryktesspridningen förekommer men han har absolut ingenting med Lisas försvinnande att göra, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson, till SLA.

Följ ämnen i artikeln