Nu kollas tyskans telefon

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-24

I förhör har tyskan sagt att hon var i Arboga för att titta på runstenar.

Men bilderna som hon tog med mobiltelefonen raderades, enligt en källa.

Nu undersöker polisens hennes beslagtagna telefon och dator.

Den mordmisstänkta tyskan.

Polisen i Västmanland har länge väntat på de kläder och föremål som poliskollegerna i Tyskland beslagtog hemma hos den 31-åriga kvinna som misstänks för morden på Maximilan och Saga Jangestig i Arboga. Sent i onsdags kväll kom de till slut.

Bland polisens beslag finns den mordmisstänkta tyskans mobiltelefon och bärbara dator.

Hon skickade bland annat mejl till sin gamla sommarflört – sambon till barnens mamma Emma Jangestig.

Två datorer hittade

Enligt tidningen VLT beslagtogs ännu en dator vid husrannsakan i tyskans hem i södra Stockholm. Men den datorn ska inte ha innehållit någon intressant information. Den bärbara datorn som nu analyseras ska ha varit den dator som tyskan använde när hon surfade på nätet, skriver tidningen.

Polisen har sedan tidigare kunnat se att tyskans mobiltelefon varit uppkopplad mot master i närheten av Arboga under tiden för morden på de två små barnen och mordförsöket på deras mamma den 17 mars. Dessutom syns hon på övervakningsbilder från Arboga.

Kläderna analyseras

Enligt uppgifter till Aftonbladet har tyskan förklarat i polisförhör att hon var i Arboga för att studera runstenar och fornlämningar. Dessa sevärdheter ska hon även ha fotograferat med mobiltelefonen.

– Jag raderade bilderna för de blev inte bra. Det var inget bra väder för fotografering, har hon sagt enligt Aftonbladets källa.

Om tyskans uppgifter stämmer kan polisen återskapa den raderade informationen i mobiltelefonen.

Även tyskans kläder har nu skickats till SKL i Linköping, trots att de tyska analyserna inte gett några träffar.

– Vi tog alla kläder vi kunde hitta, men vi vet inte om det var de kläderna hon hade på sig i Sverige. Jag vet bara att vi inte hittade något dna som matchade offrens, säger Thomas Klinge vid åklagarmyndigheten i Hannover.

Arbogamorden 2008 |
Aftonbladet

Följ ämnen i artikeln