Här får du se Leonore i sommar

Publicerad 2014-06-07

Den stora dagen närmar sig för Leonore.

Men hon har redan hunnit debutera i offentliga sammanhang.

Och svenska folket kan få se ännu mer av lillsessan i sommar.

Prinsessan Leonore är i Sverige för första gången och i går gjorde hon sitt första offentliga framträdande när mamma Madeleine och pappa Chris öppnade portarna till Kungliga slottet.

Alla blickar på Leonore

I dag har kungafamiljen inga officiella åtaganden men i morgon, söndag, är den stora dagen för familjens senaste tillskott.

Då kommer allt strålkastarljus att kastas på lilla Leonore.

Flera kameror bevakar dopet på Drottningholms slottskyrka. Efteråt kommer kungafamiljen att gå ut genom portarna vilket ger åskådarna en möjlighet att få en skymt av prinsessan.

Leonores familj planerar att stanna i Sverige under större delen av sommaren. Bara två dagar efter dopet firas Madeleines födelsedag och den 27 juni blir Chris 40.

Med på Öland

Men ingen av tillställningarna kommer att firas offentligt.

De med Leonore-abstinens får förmodligen hålla sig till prinsessan Victorias födelsedag 14 juli. Hela kungafamiljen kommer att delta vid firandet i Borgholm.

– Det är ett stort evenemang då hela familjen kommer att vara med. Där finns nog den bästa chansen att se henne, säger Roger Lundgren.

I övrigt lär familjen spendera mycket tid på Solliden. Förutom familjens villa äger Victoria och Daniels en ny enplansvilla på 328 kvadratmeter med utomhuspool. Ett annat populärt resmål för den kungliga familjen är Saint-Maxime på Franska rivieran, där de bor i sjurumsvillan Villa Mirage.