Flera barn skjutna vid vattenlekplats i USA

TT

Publicerad 2024-06-16

Poliser arbetar på platsen där flera personer sköts vid en vattenlekplats under lördagseftermiddagen, lokal tid.

Nio personer, varav två barn, har skadats i en skottlossning vid en vattenlekplats i en park i Michigan i USA.

En åttaårig pojke har livshotande skador efter att han skjutits i huvudet.

Skjutningen inträffade på en vattenlekplats, dit många lördagslediga familjer sökt sig för att svalka sig i eftermiddagshettan. Nio personer skadades, varav minst två barn, rapporterar nyhetsbyrån AP.

En åttaåring pojke träffades i huvudet och har livshotande skador. Enligt Michael Bouchard, sheriff i Oakland County, är även pojkens mamma livshotande skadad efter att hon träffats i magen. Pojkens fyraåriga bror skadades i ett ben, men hans tillstånd är stabilt.

De övriga sex personerna som träffades av kulorna, samtliga över 30 år gamla, är alla i ett stabilt tillstånd.

Polis larmades till vattenlekplatsen i en stadspark i Detroitförorten Rochester Hills – en plats med halkfri yta där man kan sätta på fontäner och vattenspridare att leka i – strax efter klockan 17 lokal tid.

”Slumpmässigt”

28 skott avfyrades, enligt Michael Bouchard. Han uppger att skytten körde till platsen i en bil, steg ur och sköt mot lekplatsen.

– Det verkar väldigt slumpmässigt. Ingen koppling till offren, säger Bouchard, rapporterar BNO News.

Skytten död

Den misstänkte skytten kunde relativt snart spåras till ett hus i närheten, som omringades av insatsstyrka. När polis inte fick kontakt med den misstänkta skytten användes en drönare, och när de till sist tog sig in i huset hittades personen död efter att ha tagit sitt eget liv, rapporterar AP.

Rochester Hills ligger omkring två mil söder om Oxford, där en 15-åring sköt ihjäl fyra high school-elever 2021. Michael Bouchard kallar skjutningen i vattenlekparken för ”ett slag i magen”.

– Vi har gått igenom så många tragedier. Vi har knappt tagit in det som hände i Oxford, och nu har vi ännu en tragedi att hantera, säger han.