Bill Gates: ”Ingen mobil till barnen förrän de fyllt 14”

Av: Dennis Jörnmark Callstam

Publicerad:
Uppdaterad:
Melinda och Bill Gates.
Foto: TT
Melinda och Bill Gates.

Debatten om skärmtid och ålder för första mobilen är alltid en het potatis – och nyligen berättade Microsoft-mogulen Bill Gates hur han gjort med sina egna barn.

– Vi har inte mobiler vid matbordet när vi äter middag, avslöjar han för Daily Mirror.

Det är inte bara vanliga föräldrar som har problem med att få barnen att lägga undan mobilen. Även Microsoft-grundaren Bill Gates har brottats med samma problem.

Nyligen avslöjade han i en intervju med Daily Mirror hur han och hustrun Melinda Gates hanterat barnen Jennifer, 20, Rory, 17, och Phoebe, 14, när de bett om nya telefoner och haft svårt att lägga undan skärmarna vid läggdags.

– Det finns såklart bra sätt att använda datorer och mobiler, till exempel till läxor och till att hålla kontakten med kompisar. Men ibland blir det för mycket, säger han.

Får mobiler vid 14

Därför har han och Melinda bestämt sig för att hålla hårt på vissa regler, bland annat vad gäller mobiler när familjen har tillfälle att umgås.

– Vi har inte mobiler vid matbordet när vi äter middag, och vi gav inte telefoner till barnen förrän de fyllde 14, trots att de klagade på att andra barn fick det tidigare.

Trots att Microsoftgrundaren hör till världens rikaste människor påstår han i intervjun att han inte lever ett alltför utsvävande liv. Och detsamma verkar alltså gälla för hans tre barn.

– Vi bestämmer en tid där ”skärmtiden” är slut. Då kommer de i säng vid en ordentlig tid, säger Bill Gates till Daily Mirror.

LÄS OCKSÅ om skärmtid:

Så påverkas barnen av skärmarna – och tänk på det här
Stor undersökning: Svenska föräldrars regler om skärmtid
Så undviker du bråken om skärmtid

Publicerad: