Gathundar stoppar flyg i Goa

Ivar Andersen/TT

Publicerad 2019-09-02

Denna indiska gathund bor i Lucknow och är helt oskyldig till flygstörningarna i Goa. Arkivbild.

En flygning från Goa i Indien försenades på söndagen sedan en gathund siktats på startbanan, rapporterar tidningen Times of India.

Det är den andra hundrelaterade händelsen på flygplatsen på bara några veckor. Omkring 200 gathundar har gjort den till sitt hem.

Flygningen till huvudstaden Delhi skulle egentligen avgå strax efter klockan åtta på söndagsmorgonen, men piloterna tvingades avbryta starten sedan en fyrbent besökare blockerat vägen.

– Hunden avlägsnades omedelbart från startbanan när den upptäckts av flygledningen, säger en talesperson för luftfartsmyndigheten AAI till India Today.

Händelsen var den andra hundrelaterade incidenten på flygplatsen Dabolim under de senaste veckorna. Tidigt på morgonen den 13 augusti tvingades en flygning från Bombay hastigt avbryta sin inflygning sedan piloten siktat en grupp hundar på landningsbanan, rapporterar Hindustan Times.

Uppskattningsvis 200 gathundar har under senare tid gjort flygplatsen och områdena runt den till sitt hem.

Den indiska flottan, som ansvarar för driften av Dabolim, uppger att den samarbetar med delstatens djurskyddsmyndigheter för att hantera problemet med de herrelösa hundarna. Nästan 60 hundar har flyttats från platsen sedan mitten av augusti, säger en talesperson till India Today.

Följ ämnen i artikeln