Salwan Momika attackerad av man med boxhandskar

Publicerad 2023-08-21

Den kände koranbrännaren Salwan Momika blev attackerad i Södertälje under måndagseftermiddagen.

Av en man med boxningshandskar.

”Även om jag försökte hindra honom från att attackera och upprepade gånger bad honom att inte närma sig mig, insisterade han på att attackera och slå mig”, skriver Salwan Momika i ett mejl till Aftonbladet.

Den kände koranbrännaren Salwan Momika har blivit attackerad i Södertälje. Han söktes upp av en man iklädd boxningshandskar som började debattera med honom. Video av händelsen sprids nu på Tiktok.

– Kom så leker vi! Du och jag. Ja vadå vi leker ju bara? sa mannen i boxhandskar på arabiska, visar en video från händelsen.

Salwan Momika uppmanade därefter mannen upprepade gånger att inte närma sig.

Slår till

Men det lyssnar inte mannen i boxningshandskar till. Han slår till upprepade gånger innan Salwan Momika tar upp en skylt för att försvara sig. Då vandrar mannen iväg.

I ett mejl berättar Salwan Momika själv om vad som hände i Södertälje:

”Jag var i Södertälje Centrum i dag, kom en muslimsk person och attackerade mig och slog mig och lovade att döda mig och jag ligger nu på sjukhuset och har en ögon- och huvudskada”, skriver Momika.

Han fortsätter:

”Även om jag försökte hindra honom från att attackera och upprepade gånger bad honom att inte närma sig mig, insisterade han på att attackera och slå mig.”

Polisen: ”Bråk”

Polisen kan inte uttala sig om enskilda personer, men bekräftar att en misstänkt misshandel ägt rum i Södertälje under eftermiddagen.

– Det har varit någon form av bråk mellan två personer och det verkar som att en person har fått något form av slag. Vi har varit på plats och inlett en förundersökning gällande misshandel, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Men ingen är ännu gripen, enligt polisen.