Man anhållen efter grovt våldtäktsförsök

Publicerad 2024-03-13

I februari utsattes en kvinna för ett grovt våldtäktsförsök i Trollhättan, mitt på ljusa dagen.

Sedan dess har polisen haft ett omfattande sökarbete och under gårdagen greps en misstänkt.

– Det är en kombination av mycket, men jag kan inte gå in på några detaljer på hur mannen fastnade i garnet, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Den 5 februari blev en 35-årig kvinna överfallen av en ensam gärningsman i en park vid stadsdelen Strömslund, men lyckades slå sig fri.

Enligt P4 Väst ska hon blivit överfallen med någon typ av tillhygge.

Därefter inleddes en omfattande jakt på gärningsmannen, med bland annat helikopter och hundar. Polisen vände sig också till allmänheten för tips och gick ut med att den misstänkte kan ha en skada i ansiktet.

”Sökt med ljus och lykta”

Under gårdagen greps en man i 40-årsåldern i Trollhättan misstänkt för det grova våldtäktsförsöket och har senare anhållits.

Hur lyckades ni få tag i den misstänkta?

– De har verkligen sökt med ljus och lykta. Nu har man lyckats få en person anhållen och nu ska vi försöka få ännu mer kött på benen i ärendet. Mer kan jag inte säga i dagsläget, säger polisens presstalesperson, Thomas Fuxborg.

Var det tips från allmänheten som ledde fram till gripandet?

– Det är en kombination av mycket, men jag kan inte gå in på några detaljer på hur mannen fastnade i garnet. Nu gäller det att kavla upp ärmarna och fortsätta utredningsarbetet, säger Thomas Fuxborg.

Polisen vill just nu inte lämna ut mer uppgifter i ärendet.

Skärmavbild med karta över Trollhättan.

Följ ämnen i artikeln